lauantai 25. helmikuuta 2017

Eka kerta teltalla

Nyt tulee tunnustus. Olen aina kiertänyt vaaliteltat kaukaa. Lapsille on joskus haettu ilmapallot, mutta muuten ei ole tullut juurikaan aikaa vietettyä ja rupateltua puolueteltoilla ja haastettua siellä näytillä olevia ehdokkaita.

Tänään olin itse ekaa kertaa teltalla. Näytillä. Vastaamassa. Tarjoilemassa makkaraa ja mehua. Aikoinaan, nuorena tyttönä tuli kyllä toriteltat tutuiksi. Tein aika monen kesän työt Kotkan torilla vihannes- ja marjamyyjänä. Hauskaa hommaa. Näki paljon ihmisiä ja tunnelma oli leppoisa. Jalkoihin se kyllä käy, sitä ei käy kiistäminen.Mutta siis takaisin tähän päivään. Ehdokasasettelu tulee olla valmis helmikuun lopussa. Listat ovat vielä vajaat joka puolueella. Ja vaikka ei ajattelisi puolueita, niin ehdokkaita hoitamaan meidän Mäntsäläläisten asioita on vajaa määrä. Toki meitä hommasta kiinnostuneita ja siihen sitoutuneitakin jo on. Tänään jalkauduimme (huom, hieno sana) paikallisen Citymarketin nurkalle aktivoimaan ihmisiä niin ehdokkaiksi kuin äänestämään. Toki iso osa päivän teemaa oli myös olla tavattavissa, esillä, tutustuttavissa.

Lahden kisojen innoittamina teltalla oli tarjolla paistettua makkaraa ja lämmintä mehua. Ja pipareita jälkkäriksi. Ehdokkailla oli nimilaput rinnassa ja iloinen hymy kasvoilla. Lämpimät tumput ja paksupohjaiset tossut jalassa.


Teltta oli kasattuna tänään lauantaina klo 10-12. Väkeä kävi makkarat ja mehut hakemassa, ja joku jopa uskaltautui juttelemaankin. Minähän olen puheliasta sorttia, joten aika kului mukavasti rupatellessa. Eihän sen tarvitse olla politiikkaa mitä puhutaan. Tärkeintä monelle on, että arvomaailma on samanlainen. Silloin tuntuu että tuota ehdokasta voin hyvillä mielin äänestää.

Itse olin teltalla vain tunnin. Lapset (kaksi nuorimmaista) tulivat hakemaan minut yhdeltätoista. Mentiin kulttuuririentoihin. Olin luvannut viedä heidät kunnantalolle leffaan. Siellä kun oli ohjelmassa Anneli ja Onneli, lasten kestosuosikki. Tuli samalla testattua oman kylän leffa. Ja hienostihan siellä homma toimi. Popparit saatiin mukaan ja leffa oli hauska.

Enkä malta olla vielä mainostamatta, että iltapäivällä mentiin Sälinkäälle, Kilpijärvelle luistelemaan. Minä kun olen urheilusta kovin innostunut, keli oli aivan mahtava, ja lapsista on kiva luistella. On niin hienoa että meidän kylällä on sellaista talkoohenkeä että moinen on mahdollista. Aivan mahtava juttu. Tiedotus reitin kunnosta toimii ajantasaisesti Facebookin kautta ja kuka vaan pääsee nauttimaan tästä liikunnan riemusta. Lähetän myös tätä kautta isot kiitokset Kilpijärven retkiluistelureittiä hoitavalle tiimille! Meidän perhe on saanut tosi paljon iloa teidän tekemänne työn ansiosta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti