keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Hytehypeä Mäntsälässä

Olihan mielenkiintoinen keskustelutilaisuus eilen paikallisella kunnantalolla! Ihan minun lempiasiaa, eli terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä ja miten kunta sitä jatkossa hoitaa. Mitä toiveita, mitä suunnitelmia, miten innostetaan palveluntarjoajat ja kuntalaiset yhteistyöhön, mitä kolmas sektori voi tehdä. Mitä tehtäviä kunnalle kuuluu, mikä porkkana aiheeseen kätkeytyy ja miten kunnan on mahdollisuus tarjota jatkossa entistä enemmän hyvää kuntalaisille.

Mie saan näistä mietteistä ihan hirveesti inspiraatiota!

Ajattele - jos saamme kimpassa terveyttä edistettyä, työllisyysastetta ylös, nuoriso ja seniorit voimaan paremmin ja hoidetaan asioita jouhevasti ja kustannustehokkaasti niin meidät palkitaan hyvästä työstä porkkanalla eli rahalla, jonka voimme käyttää miten parhaaksi näemme. Vaikka rakentamalla lisää pyöräteitä -> jotka muuten lisäävät potentiaalisesti liikkumista joka puolestaan lisää terveyttä. Ja lisäähän se myös turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Kunnan vetovoimaa.

Kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen oli pyydetty Keskustanaisten vieraaksi Hyte- (hyvinvointi ja terveys) asioista juttelemaan. Hannakaisa onkin muuten monessa mukana. Huipputyyppi. Vahvasti politiikassa, maitotilan pitäjä Savossa, pienten poikien äiti, ja vielä se lenkkeileekin aamuisin. Energiaa! Me like! Kurkkaa Hannakaisan sivut ja CV täältä: Hannakaisan CV

Raisa ja Hannakaisa Hytehypettävät Mäntsälässä


Meitähän oli Hannakaisaa kuuntelemassa muitakin. Keskustelu olikin hyvin vilkasta alkuunpäästyään. Minulle jäi tunne, että hype tarttui ja takaraivossa alkoi raksuttaa jo yhteistyömahdollisuudet lähikuntien kanssa ja mahdollisuus jakaa tietoa ja oppia hyviä ja toimivia käytäntöjä naapureilta. Eihän se ole meiltä pois jos muillekin kerrotaan miten saatiin joku asia toimimaan. Toisaalta jos naapuri on keksinyt hyvän idean, miksi me keksisimme pyörää uudestaan.

Nyt tuli sellainen tunne että tästä voi oikeesti tulla jotain hienoa ja inspiroivaa! Ainakin tämä osa politiikasta ja kunta-asioista on hyvin lähellä minun sydäntäni ja arvojani. Jos kuntapolitiikka voisikin olla sitä että edistettäisi porukassa yhteisiä asioita! Ja tarkoitan nyt kaikkia kuntalaisia, en vain valtuutettuja tai viranhaltijoita. Josko saataisiin viesti kulkemaan kylältä päätöksentekoon asti. Ihmiset tarttumaan toimeen. Keksimään ratkaisuja miten asiat hoituisivat sutjakasti. Kannustamaan kaveriakin osallistumaan.

Tässä meitin porukkaa eiliseltä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti