maanantai 6. helmikuuta 2017

Kuntastrategia

Seikkailin kunnan sivuilla etsimässä ajankohtaisia asioita ja löysin Mäntsälän kuntastrategian tuleville vuosille. Seuraavassa muutama otos tekstistä, sekä pohdintaa omasta näkövinkkelistä.

Linkki kuntastrategiaan "Mäntsälän kuntastrategia 2017-2021" "Mäntsälän kuntastrategia on suunnitelma kunnan tulevaisuudesta. Kuntastrategia on kunnanvaltuuston näkemys tärkeimmistä tavoitteista ja kehittämisen painopistealueista."

Strategia on tuttu sana yritysmaailmasta. Sen rinnalla kulkee yleensä aina visio ja tavoitteet. Niin myös Mäntsälän kuntastrategiassa. Luin sen läpi (voin suositella, sivuja vaan 11 ja suurin osa helppolukuista taulukkoa - heh).

Tavoitteet on jaettu toiminnoittain, eli jokaiselle on jotakin. Pieni triahlonisti ja fillaristi heräsi minussa lukiessani tavoitekohtaa 9.

9. Toimiva joukkoliikenne ja turvallinen sekä kattava kevyenliikenteen verkosto (tavoite)

(Toimenpiteet)
Henkilökuljetusten kehittämishanke 
Mäntsälän pyöräily-, jalankulku- ja ulkoilureittiverkoston kehittämissuunnitelma 
Liikenteen turvallisuussuunnitelma 

(Mittari)
Käyttömäärät avoimessa joukkoliikenteessä 
Kunnan panostukset joukkoliikenteeseen vuosittain 
Kevyenliikenneverkoston kattavuus (kylät -keskusta) ja turvallisuusarvio 
Kuntalaisten palautearvio 

Pyöräteiden ja kyläteiden kunnosta on paljon kirjoittelua paikallisessa Facebook-ryhmässä. Itsekin olen joskus lenkeilläni törmännyt heikkokuntoiseen tienpintaan. Tai auraamattomaan tiehen. Kun asiaa on porukalla pähkitty, on käynyt selväksi, että ihan  kaikista teistä ei olekaan kunta vastuussa, vaan osa on tieosuuskuntien tai Ely-keskuksen vastuulla. Ehkä asia jota kaikki eivät tiedosta. Eli kunta ei tahallaan jätä jotain tietä hoitamatta tai päällystettä uusimatta.

Pyörällä viime kesänä Kotkasta Mäntsälään 130 km. Muksut moikkaamassa levähdysalueella matkan varrella.

Hyvä esimerkki vastuunjaosta oli myös viime lokakuussa järjestetty Mäntsälä maraton- tapahtuma. Olin itse vahvasti mukana järjestelyissä ja myös juoksemassa (elämäni ensimmäisen maratonin). Saatiin lumisadetta oikein reilusti muutamia päiviä ennen tapahtumaa. Selvittelin kuka auraa mitäkin pätkää valitulla reitillä, joka oli  muuten aika monelle paikalliselle tuttu Karjalaistentien lenkki. Sillä kuuden kilometrin matkalla oli viisi eri aurausvastaavaa! Onneksi kaikki olivat tosi ahkeria ja saatiin reitti juoksukuntoon lauantaiaamuna. Vähän saatiin talkooapuakin yhden pätkän kanssa. Kyllä mie niin lämmöllä muistelen vieläkin sitä "maajussiksi" itseään kutsunutta auramiestä joka avasi reittiä pelkästä hyväntekeväisyydestä kohdassa jossa ei normaalisti aurata. Yhteisöllisyyttä parhaimmillaan! Kuumottaako korvia Valkeasaarentiellä ;)

Mäntsälä Maraton starttasi urheilukeskuksesta 12.11.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti