maanantai 28. elokuuta 2017

Kuntatalous-koulutusta

Kuten viikko sitten mainitsinkin, uusi kausi on alkanut ja kalenteri täyttyy koulutuksista ja kokouksista. Tänään valtuutetut ja varavaltuutetut saivat koulutusta kuntatalouteen liittyen.

Kunnanjohtaja avasi ensin taloudellisia lukuja kansallisella ja lähikuntatasolla. Oli mielenkiintoista nähdä miten Mäntsälä sijoittuu esim. velkaantumisasteeltaan (korkea) ja asukasluvultaan (kasvaa hitaasti mutta varmasti, kasvutavoitteesta ollaan kuitenkin jäljessä) suhteessa naapureihin tai koko maan tasoon. Hallintojohtaja kävi läpi kuntastrategiaa ja kunnankamreeri sitä prosessia miten taloudellinen suunnittelu ja kuntastrategia nivoutuvat yhteen.



Toimialakohtaista esimerkkiä taloussuunnittelun etenemisestä ja haasteista avasi sivistyspuolelta Sivistysjohtaja ja kunnan omistajaohjauksesta kertoi puolestaan Hallintojohtaja.

Mäntsälän vuokra-asunnot ovat saaneet julkisuutta myös paikallisessa lehdistössä, katso linkki "juttu Mäntsälän vuokra-asunnoista" ja yhtiön Toimitusjohtaja Rauni Ohvo olikin tänään esittelemässä luottamushenkilöille yhtiön toimintaa ja strategisia tavoitteita. Haasteita aiheuttaa esimerkiksi se, että uudistuotannossa on ollut liian pitkä tauko ja asuntokanta on vanhaa eikä houkuttele muuttoliikennettä.

Hyvässä seurassa aika rientää ja asiaa oli taas paljon. Kokousajan loppuessa oli asiakohtia vielä kaksi käymättä (tunnuslukuja, kriisikuntarajoja ja sisäistä sekä ulkoista valvontaa)... jätettiin ne väliin, materiaalihan oli jaettu jo etukäteen.

Lopuksi kävivät vielä esittäytymässä Mäntsälän yrityskehitys, Nuorkauppakamari, Mäntsälän Yrittäjät sekä Yrittäjänaiset.

Time well spent again. Kiitos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti