tiistai 4. huhtikuuta 2017

Ääni annettu

Näissä kuntavaaleissa äänestäminen ja ehdokkaan valitseminen oli yllättäen ihan eri levelillä kuin koskaan aiemmin. Vaikka matkani kohti kuntapolitiikkaa on ollut vasta pikkuriikkinen varpaanliikahdus verrattuna konkareihin, tuntuu että asiat ovat jo kilometrejä lähempänä kuin koskaan aiemmin, ja vauhti sen kun kiihtyy.

Tein vaalikoneita läpi (HS, Yle, Mäntsälän Uutiset). Löysin niistä itseni, ja ilokseni monia kavereita samalta listalta kuin minä. Se vahvistaa uskoani siihen että arvomaailmamme ovat lähellä toisiaan. En kyllä ollut ihan sataprosenttisesti itseni kanssa samaa mieltä, mutta se sallittakoon. Yritähän itse vastata kahden viikon välein tasan samalla tavalla kahteenkymmeneen kysymykseen, jossa variaatiota on enemmän kuin kylllä tai ei :)

Ja juu, ehdokas tuli selville. Yhdistelmä vaalikonetta ja omaa havainnointia.

Nappasin nuorimmat muksut mukaan ja lähdettiin viime sunnuntaina käymään kunnantalolla äänestämässä. Olen kyllä aina ennenkin ottanut lapset mukaan näille reissuille. Olen halunnut näyttää omalla esimerkillä mallia, että äänestämässä käydään - se kuuluu tapoihin. Kuusivuotiaan mielestä reissussa jännintä on se, että sieltä saa mukaansa ihan oman salaisuuden jota ei tarvitse kertoa kenellekään.Tänään oli ennakkoäänestyksen viimeinen päivä. Uutisoivat että äänestysprosentti on koko maan tasolla ollut ihan ok, Mäntsälässä se on kuitenkin ollut matala. Olisihan se mahtavaa jos saataisiin prosentti meilläkin ylös ja väki ottamaan kantaa valintoihin äänellään. Uurnille siis hopi hopi.

Sunnuntaina onkin sitten virallinen vaalipäivä. Jännä päivä varmasti kaikille ehdokkaille. Ja minulle ihan ensimmäiset vaalivalvojaiset edessä sillai että olen itse mukana listalla. Tulosta en osaa edes arvailla, mutta kävi miten kävi, pääoma on jo kasvanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti