lauantai 1. huhtikuuta 2017

Sopuisaa telttailua

On se vaan hienoa miten Suomessa kuntavaalitaistoa voidaan käydä sopuisasti teltat vierekkäin samalla pienellä aukiolla ilmapalloja, kahvia ja makkaraa jakaen ja äänestäjille vastaillen!

Ennakkoäänestys on alkanut ja kiinnostus vaaleja kohtaa selkeässä kasvussa. Tai ainakin some, lehdet, televisio ja lauantai-aamut ovat kuntavaaliaihetta pullollaan. Tänään ei paikalliseen Citymarkettiin päässyt kulkematta ehdokasrykelmän läpi. Tai olisi päässyt toista ovea käyttämällä tai ajamalla auton suoraan maanalaiseen parkkihalliin.

Väkeä oli liikkeellä ja jutuillekin päästiin. Lapsille jaettiin ilmapalloja ja aikuisten kanssa käytiin keskustelua kunnan asioista. Kouluasiat tänään eniten tapetilla. Ehnroosin viivästyminen harmittaa varmasti kaikkia. Olkoonkin että aprillipäivän kunniaksi oli lehdessä jo mainittu että rakentaminen alkaa kuitenkin aikataulussa - kunhan vaan kuntalaiset saapuvat heti aamusta lapioiden kanssa maata möyhimään kuohkeammaksi :)

Myssyä ja kauluria tarvittiin tänäänkin teltalla!

Tosissaan ollaan! Tulee vaikka räntää niin me ollaan tavoitettavissa!


Mutta. Aamu oli sopuisa ja positiivinen tunnelmaltaan. Samassa ovensuussa telttaili ainakin viisi puoluetta. Vaihdoimme kuulumisia ja olimme samaa mieltä siitä, että yhteistyötä tarvitaan jotta kunnan asioita saadaan parhaalla mahdollisella tavalla edistettyä. Jokainen oli valmistellut mukavia pikkupaketteja jaettavaksi äänestäjille - ja annettiin me niitä toisillemmekin. Meillä oli ilmapalloja, tulitikkuja ja ohranjyviä, naapureilla muun muassa kesäkukan siemeniä, tiskirättejä ja porkkanoita.

Tuli myös taas huomattua miten ihanan pieni on maailma. Joku tuntee jonkun joka tuntee myös sen ja sen kaverin... Tämä aihe sitten jaksaa minua inspiroida aina vaan. Piti sen nyt vaan taas tässäkin yhteydessä mainita.

Meidän perheen Italianvahvistuskin kävi makkaran hakemassa ja ihmettelemässä suomalaista politiikkaa. Italiassa puolueet ovat ajatusmaailmaltaan hyvin kaukana toisistaan ja tapoihin kuuluu että väleissä ei olla. Ei olisi mitään mahdollisuutta pitää telttoja vierekkäin. Edes suuri tori välissä ei estä politikkoja joutumasta sanaharkkaan ja huutelukisaan keskenään. Nuoria ei politiikka kiinnosta, eikä politikkoja nuoriso. Eivät todellakaan tee kouluvierailuja kuten meillä täällä vasta oli.

Minä keskellä ja meidän vaihtari Italiasta tuossa oikealla.

Juttua riitti niin paljon, että ei meinattu malttaa lopettaa. Aikaa oli varattu klo 10-12, mutta löysin itseni keskeltä mielenkiintoista keskustelua vielä puoli yhdeltä. Kyseessä oli kyllä ehdokkaiden kesken käyty juttutuokio, mutta informatiivistahan se on. Noviisilla on aina opittavaa senioreilta. Kiitos vaan.

Kalevi, minä ja vaalikoira Roosa. 

Sormia ja varpaita paleli päivän päätteeksi, mutta mieli oli iloa täynnä. Kun teltat oli pakattu ja väki hajaantui, lähdin minäkin kaupan kautta kotiin ja päivälenkille. Siinähän se veri alkoi taas kiertää ja sormet lämmetä.

Viikon päästä uusi setti. Rai-torilla ollaan ja hernesoppaa jaetaan. Tervetuloa sopalle ja jututtamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti