maanantai 10. huhtikuuta 2017

Kiitoskirje

Ensin kiitokset,

Nöyrimmät kiitokseni kaikille teille 61 äänestäjälle,  jotka luotitte minuun ja annoitte äänenne minulle. En tiennyt mitä odottaa, mutta yllätitte minut silti täysin! Huikea määrä kannatusta ensikertalaiselle. Olisi ollut hienoa päästä läpi, ja siten tehdä myös teidän toiveestanne tosi. Nyt matkaa jatketaan toiselta varasijalta ja nokka suunnattuna kohti mahdollisia tulevia luottamustoimia.

Kiitokset myös Sinikalle ja Mirkulle! Olette ihan mahtavia! Mikä tuki ja tiedotus. Olihan siinä helppo tehdä vaalityötä kun puitteet oli kunnossa ja homma toimi kuin rasvattu. Kiitokset Tapsalle hyvästä briefauksesta ja kannustuksesta. Ja kiitokset koko keskustan porukalle mielettömästä yhteishengestä. Niin ja olihan ne telttanaapuritkin ihan mukavia... Samassa veneessähän tässä ollaan.

Ja sitten eilistä ja tulevaa,

Eilen oli jännä ilta. Äänestysilta huipentui vaalivalvojaisiin Wäinölässä Sälinkäällä. En oikein osannut jännittää lopputulosta ennen iltaa. Aktiivisen lapsiperheen arjessa on aina joku touhu meneillään, jos ei lasten kuskaamista, niin sitten omia treenejä tai menoja. Kerran kyllä kutkutti päivällä vatsanpohjassa kun jäin liikennevaloihin jonottamaan... :)

Ilta oli asia erikseen. Wäinölään kokoontui ehdokkaita perheineen, sekä muuta vaaliväkeä. Toimittajakin kävi kuvia napsimassa. Screeniltä seurattiin Ylen vaalilähetystä ja kännyköistä ja tableteista seurattiin tilanteen kehittymistä. Ehdokkaiden sijoitukset nousivat ja laskivat sitä mukaa miten eri vaalialueiden ääntenlaskenta valmistui. Hetken aikaa minäkin olin valittujen listalla, mutta viime metreillä äänet kääntyivät siten että lopullinen sijoitukseni oli toinen varasija. Jääkiekkopelimäinen tunnelma - jos tiedätte mitä tarkoitan.

Vaalivalvojaiset. Mea, Sinikka ja Raisa. 


Seurasi onnitteluja ja kilistelyjä ja kiitoksia. Sitten kotio nukkumaan ja aamulla töihin. Olo oli jotenkin pöllämystynyt ja toisaalta odottava. Tässäkö tämä nyt oli? Miten homma nyt etenee?

Mäntsälän äänestysprosentti oli lopulta 53,6% ja Keskusta säilytti suurimman puolueen aseman 12 paikalla. Se on muuten Uudellamaalla harvinainen juttu! Uusia valtuutettuja saatiin 18 (42%) ja naisten osuus valituista oli samoin 42%. Valtuuston keski-ikä 50 vuotta. Hienoa että saatiin uutta verta, ja toisaalta mukaan jäi myös senioreja. Molempia tarvitaan.

Kevään mittaan, pääsiäisen jälkeen, alkavat neuvottelut siitä miten luottamuspaikat jaetaan. Siitä ja muistakin kotikunnan asioista lisää taas ensi kerralla - laita blogi lukulistalle :)

2 kommenttia:

  1. Onnittelut hienosta äänimäärästä! Onhan 61 ääntä ihan mahtava äänimäärä ensikertalaiselle. Vai onkos oma äänesi tuossa mukana? Ehkä saitkin yhteensä 62 ääntä. Ja lähellähän läpimenosi oli, kun välillä jo olit valittujen joukossa. Miten lie seuraavat kunnallisvaalit? Onko ne jotkut maakuntavaalit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna. Lähellä tosiaan oli. Onneksi innokkaille löytyy aina hommia. Kevään aikana jaetaan luottamuspaikat ja siinä jonossa olen mukana. Samaten tietysti tiiviisti kuulolla oman ryhmän kokouksissa. Mukavaa kevättä sinulle. On tosi mukavaa kun sinä luet ja kommentoit niin innokkaasti blogejani - kiitos.

      Poista