torstai 20. huhtikuuta 2017

Luottamuspaikkojen jakotalkoot

Kuntapolitiikka on myös tätä. Vaalit on käyty ja nyt työn alla ovat neuvottelut luottamuspaikoista. Keskustan toiveena on kunnioittaa äänestystulosta. Hyvä niin. On muuten oikeasti aika mielenkiintoista millaisella laskentakaavalla paikat jaetaan suurimpien kesken, ja miten myös pienet puolueet huomioidaan. Ja miten näitä kaavoja voi käyttää edukseen jos haluaapi ruveta suhmuroimaan ja liittoutumaan naapurien kanssa.

Viimeisimmässä paikallislehdessä juttua aiheesta. Ohessa linkki juttuun ja ote artikkelista:

"Linkki Mäntsälän uutisten juttuun"

"Neuvottelut Mäntsälän luottamuspaikkajaosta käyvät kuumimmmillaan. Puolueet tapaavat torstaina 20. huhtikuuta suurimman ryhmän eli keskustan johdolla. Neuvotteluja vetää keskustan nokkamies Tapio Havula.

Mäntsälän luottamuspaikkojen tärkein yksittäinen tuoli, kunnanhallituksen puheenjohtajuus, säilyy keskustalla, sillä se piti asemansa Mäntsälän suurimpana puolueena.
Keskustaa viime vuodet luotsannut sälinkääläinen Havula on ollut myös kunnanhallituksem puheenjohtaja ja jatkanee tehtävässä alkavalla vatuustokaudella.
Kunnanhallitus on tärkein poliittisen valmistelun paikka ja sen takia ykkönen, vaikka luottamustehtävien kakkospaikka onkin paljon näkyvämpi. Kakkospaikka on kunnanvaltuuston puheenjohtajan tuoli. Sen haltija mitä todennäköisimmin vaihtuu. Tällä ja viime kaudella valtuustoa on johtanut kokoomuksen Anna Helin. Kun kokoomus putosi kolmanneksi ja sosiaalidemokraatit nousivat toiseksi suurimmaksi, normaalin kunnallisen käytännön mukaan vaihtuu myös valtuuston puheenjohtajan paikka demareille.

Kuka sen saa?"

Meidän väki kokoontui maanantaina kertaamaan vaaleissa opittua ja suunnittelemaan tulevaa. Kaikki olivat yhtä kampanjaa viisaampia ja kovasti oli toiveita myös meillä varasijalaisilla että pääsisimme mukaan toimintaan ja omaa kuntaa kehittämään. Kuinka käy, se selvinnee viimeistään ennen kesää.

Tiistaina istuttiin sitten Keskustanaisten kokousta. Hyvää naisenergiaa! Loistavia suunnitelmia miten porukkaa aktivoidaan ja mitä asioita haluamme ajaa. Niistä lisää matkan varrella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti