lauantai 8. huhtikuuta 2017

Soppaa ja säpinää

Kylhää oli paikallisella torilla tänään säpinää. Teltta toisensa vieressä pystyssä ja touhukkaita ehdokkaita jakamassa pullaa ja kahvia. Ja tietysti kertomassa omia ajatuksiaan siitä miten kunnan asiat  parhaiten hoituisivat. Ilmakin oli huomattavasti mukavampi kuin viikko sitten. Aurinko lämmitti välillä oikein tosissaan.

Keskustan teltalla oli kahvin ja makean lisäksi soppatykki josta jaettiin hernesoppaa. Minäkin pääsin kauhanvarteen. Oli muuten mukavaa hommaa. Soppa porisi peräkärryn päällä ja siitä sitä lapottiin lautasille sitä mukaa kun väkeä tuli soppaa hakemaan.

Siinhää mie soppaa lappaan lautaselle

Kalevi soppakauhan varressa ja Markku jelppii

Torilla liikkui niin tuttuja kuin tuntemattomia. Tein uusia tuttavuuksia ja sehän on aina hitsin mukavaa. Kunta-asioiden lisäksi puheena oli muun muassa harrastushommat. Urheilullista väkeä oli liikkeellä tänään :)

Muutamia kahvittelijoita jututin ennakkoäänestykseen liittyen. Somessa liikkui viestejä joiden mukaan äänestyspaikkaa oli jotenkin vaikea löytää, taikka äänestyspaikkojen aukioloaikoja. Ensi vaaleissa täytyy muistaa painottaa sitä, että ennakkoäänen voi antaa missä vaan äänestyspisteessä.

Joku harmitteli kun äänestystä ei voi tehdä kauppareissun yhteydessä, taikka netissä. Täytyy myöntää että itsekin äänestäisin mielelläni sähköisesti oman aikataulun mukaan. Toisaalta olihan se hauskaa viedä lapset ihan livenä äänestyspaikalle. Ja kuulin tänään juttua että - Vantaallako se oli - kun kuulemma myös lapsille oli tehty oma äänestyskoppi. Ihan mahtava idea!

Päivä meni taas nopeasti jutellessa ja soppaa jakaen. Lounasaikaan oli meidän "pienet" (kaksi nuorimmaista) käsketty äitiä moikkaamaan ja sopalle. Nämä pienet ovat jo sen ikäisiä että saivat tulla kaksin ja omatoimisesti tuon reilun puolen kilometrin matkan. Vanhemmalle reitti on tuttu ennestään ja pienempi luultavasti tallaa tuota reittiä ensi syksynä koulua kohti. Hyvää harjoitusta. Sopan ja pipareiden lisäksi mukaan lähti tietysti ilmapallot. Omia ja naapuriteltan.
Huomenna se olisi sitten äänestyspäivä! Toivon kyllä kovasti että Mäntsälän väki innostuisi äänestämään. Jos tuntuu että asiat eivät etene tai lupauksia ei pidetä, niin reilusti vaan viestiä valtuutetuille. Tai lautakunnissa työskenteleville. Toivon kovasti että olen itse ainakin jotenkin jatkossa mukana, ja lupaan olla avoin ideoille ja kehitysehdotuksille. En voi luvata yksin maailmaa tai edes meidän kuntaa muuttaa, mutta aika kova olen puhumaan ja viestiä viemään.

Tämä blogi elää myös vaalien jälkeen. Eiköhän meidän kunnasta kirjoitettavaa löydy. Joko homman ytimestä käsin tai sivustaseuraajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti